Sprememba lastništva

 

 Ne kupujte kopitarja brez identifikacijskega dokumenta. 

Ob nakupu konja:

Natančno preglejte ID: preglejte opis in oris kopitarja in ju primerjajte z zunanjostjo živali
Kopitarji, ki so čipirani, so lahko tudi brez opisa in orisa v ID: pri taki živali je edina možnost ta, da odčitamo čip, s katerim je označen kopitar; čitalnik čipov imajo ustrezno usposobljen veterinar (preglednik)
Posebno pozornost naj kupec nameni oddelku IX v ID, kjer je navedena informacija glede uporabe zdravil in izjava o namenu uporabe kopitarja (ali je kopitar namenjen za zakol za prehrano ljudi). Če kopitar ni namenjen za prehrano ljudi, ga lastnik ne bo mogel oddati v klavnico za zakol za prehrano ljudi. Ta status je nepovraten in ga ni mogoče spremeniti nazaj v status živali, namenjene za prehrano ljudi
Ob nakupu živali je zelo priporočljivo, da kupec in prodajalec skleneta kupoprodajno pogodbo, s katero zaščitita svoje interese. S to pogodbo novi lastnik dokazuje lastništvo živali.


Za spremembo lastništva kopitarja:

Izpolnite obrazec Vloga za spremembo lastništva, ki ga morata podpisati prodajalec in kupec. Pošljite ga skupaj z Identifikacijskim dokumentom izdajatelju najkasneje v 30 dneh po spremembi lastništva.

Če je izdajatelj identifikacijskega dokumenta izven RS, in sprememba lastništva ni bila vpisana v tujini, se Vloga za spremembo lastništva in ID pošlje na naš naslov.
Izdajatelj najkasneje v desetih delovnih dneh po prejemu vloge z Identifikacijskim dokumentom le tega dopolni s podatki o novem lastniku in mu ga vrne.

Za dodatne informacije:
- glede prepisa lastništva se obrnite na Barbaro Pezdir, dipl.inž.zoot.,
- glede izdaje ID dokumentov za SHL se obrnite na Tončko Potokar, dr.vet.med.,
- glede strokovne zadeve, pregledna mesta, kakšne težave oz. dodatna pojasila se obrnite na strokovno vodjo ZRKSHP Natašo Gorišek, uni.dipl.ing.zoot..
 

Kontakti:

Nataša Gorišek, uni.dipl.ing.zoot.
Tel.: 01 4779224
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Barbara Pezdir, dipl.inž.zoot.
Tel.: 01 4779384
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Tončka Potokar, dr.vet.med.
Tel.: 01 4779275
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

 

Vloga za spremembo lastništva - dokument

 

Leave your comments

0
terms and conditions.

Comments